Rioolverstopping voorkomen dankzij deze tips van de loodgieter

Het oplossen van een verstopping in een riool kan een hele klus zijn. Soms is de verstopping letterlijk op te lossen, omdat het gaat om een ophoping van vuil of vet. Je kunt dan proberen zelf met middeltjes aan de slag te gaan en zo te proberen de verstopping te verhelpen.  Dat zal echter niet altijd lukken. Soms spoelt er per ongeluk wat door het toilet waardoor het niet meer door wil lopen. Wanneer je weet dat dit het geval is, kun je beter niet met allerlei middeltjes en ploppers aan de slag gaan. Je hebt daardoor namelijk alleen maar kans dat de verstopping zich verder de leidingen in wurmt en je deze alleen maar slechter weg krijgt. We geven enkele tips om die verstopping te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Afvoer is geen afvalbak

Veel verstoppingen ontstaan doordat de afvoer van het toilet als verkapte vuilnisbak wordt gebruikt. Gooi geen wattenstaafjes, etensresten, tampons of inlegkruisjes in het toilet: de boel raakt daar al snel van verstopt. Wees ook zuinig met toiletpapier, dat scheelt op de begroting en voorkomt verstoppingen door een overschot wat niet weg kan spoelen.

Loodgieters

Loodgieters kunnen u helpen met de verstopping in het riool, maar kunnen u ook helpen met het onderhoud aan de CV ketel, het aanleggen van waterleidingen of het omleggen van een gasleiding. Loodgieters zijn dus veelzijdiger dan u wellicht in eerste instantie zou denken.

 



Call Now Button