Redenen om voor een vloerverwarming te kiezen

Redenen om voor een vloerverwarming te kiezen

Een type verwarming die we in steeds meer huizen in Nederland terugzien is de vloerverwarming. Er zijn dan ook vele redenen te bedenken waarom dit type verwarming beter is dan de traditionele manier waarop woningen verwarmd worden. Normaal gesproken maken de meeste woningen voor de verwarmingsinstallatie gebruik van radiatoren. Echter met vloerverwarmingen kunnen woningen efficiënter verwarmd worden.

Gelijkmatige verwarming

Underfloor_heating_pipesEen grote reden waarom een vloerverwarming beter is dan verwarming met radiatoren is dat de woning op een meer gelijkmatige manier verwarmd wordt. Radiatoren zijn vaak ongelijk door een woning verdeeld waardoor sommige kamers of gedeeltes van het huis warmer aanvoelen dan anderen. De verwarming in de vloer wordt gelijk over het gehele oppervlakte verdeeld waardoor overal dezelfde aangename temperatuur bereikt wordt.

Besparen op energie

Deze gelijkmatige verdeling van warmte in huis zorgt er ook voor dat er minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Een vloerverwarming als hoofdverwarming maar ook in combinatie met radiatoren kan een significante besparing op energie opleveren. Hiermee bespaar je geld op de energierekening en draag je bij aan een beter milieu.

Hogere waarde van huis

Een andere reden waarom mensen voor vloerverwarmingen kiezen is de extra waarde die dit toevoegt aan het huis. Een woning met een vloerverwarming is namelijk meer gewild en meer waard dan een woning met de traditionele verwarming. Daarbij komt het ook het interieur ten goede als de radiatoren uit huis verwijderd kunnen worden.Call Now Button