Hoe krijg je een bevroren waterleiding ontdooit?

Wanneer je een bevroren waterleiding hebt is het belangrijk om niet met een open vuur te gaan proberen om deze te ontdooien. Het is namelijk van belang om een bevroren leiding gelijkmatig te ontdooien. Met bijvoorbeeld een brander is het moeilijk om dit voor elkaar te krijgen. Het ongelijkmatig ontdooien zorgt voor te grote drukverschillen in de leiding en daarbij heb je een grote kans, dat je waterleiding kapot gaat. Dan zit je met een lekke waterleiding en ben je nog verder van huis.

Wat je wel kunt proberen

Working tools, plumbing, pipes and faucetsJe kunt echter wel een paar andere methoden gebruiken om een waterleiding te ontdooien. Als je een klein straalkacheltje hebt kun je proberen om die bij de waterleiding te zetten en zo doormiddel van warme lucht geleidelijk de leiding te ontdooien. Ook het gebruik van warm water is een goede methode voor het ontdooien van waterleidingen. Verwarm het water hiervoor en laat het over de bevroren leidingen stromen. Een andere goede techniek is om doeken in heet water te dopen en deze vervolgens om de waterleidingen te wikkelen.

Geen succes?

Als het de eerste keer niet lukt met de bovenstaande methoden kun je deze natuurlijk een aantal keer herhalen. Ook als je een straalkacheltje gaat gebruiken zal je enig geduld op moeten brengen voor de leidingen ontdooit zijn. Als het probleem te groot is en je het zelf niet voor elkaar krijgt of bang bent dat er lekkages op zullen treden, dan kun je ook een loodgieter inschakelen om je waterleidingen te laten ontdooien.Call Now Button