Explosiegevaar bij het aansluiten van uw gasfornuis

Veel mensen onderschatten het aansluiten van een gasfornuis. U hoeft weliswaar niet heel veel meer te doen dan de gaskraan te koppelen met het aansluitpunt van de kookplaat door middel van een slang, maar hier kan toch nog behoorlijk wat bij fout gaan. Zo vergeten mensen regelmatig om Teflon tape aan te brengen op het aansluitpunt wanneer er geen rubbertje in het koppelstuk van de slang zit. Dit kan resulteren in lekkend gas.

Gasslang verkeerd plaatsen

gasfornuisWat veel mensen niet weten, is dat een gasslang oververhit kan raken. Wanneer deze te heet wordt, kan de boel ontploffen. Dit gebeurt vrijwel alleen wanneer de slang van de gaskraan naar het aansluitpunt achter het fornuis langsloopt. Doordat de slang in dit geval te kort op de kookplaat zit, wordt hij sneller warm en is de kans op ontploffing het grootst. Deze situatie komt met name voor wanneer de gaskraan links zit en het aansluitpunt rechts, of andersom.

Ontploffing voorkomen

Wanneer de gaskraan en de aansluiting bij u allebei aan een andere kant zitten, doet u er goed aan om er een loodgieter bij te betrekken. Hij weet hoe hij ontploffingsgevaar tot een minimum kan beperken door het gebruik van materialen die goed tegen warmte kunnen. Hij zal in dit geval werken met een metalen verbinding of een RVS-slang. Hierdoor wordt de slang niet extreem heet en is de kans op uitdroging minimaal.Call Now Button